Fredag 30 Juli 2021
 
 
Vårens looker à la Lenneryd

Som en del i Tomas team på Stockholm Fashion Week by Berns har jag varit invigd och fått njuta av hela härligheten från insidan. Kan avslöja att den mest populära produkten hos Team Tomas var Max Factors Masterpiece Colour Precision Eyeshadow circa 95 kr. Krämögonskugga som sitter där man sätter den, föredrog att jobba med fingrarna mot att använda applikatorn. 7 ljuvliga färger.


Säby
Denna säsong har drama och cabaret de viktigaste inspirationsrollerna. Lenneryd inspirerades av kvinnor från en undre värld som omger sig med lyx och utstrålar mystik och dekadens. I en färgskala av ljung, svart och aubergine är den övergripande looken dubbeltydigt avvisande och utmanande. Hyn är pudermatt och de skimrande ögonskuggorna skapar en fängslande blick med olika violetta nyanser. En sfär av mörker målas näst intill ögat med hjälp av kolsvart kajalpenna. Munnen målas i en vackert frostbiten nyans.

Islaets
Inspirationen till Islaets kollektion är hämtad från nycirkusens urmoder där styrka och skörhet är två sidor av samma mynt. Passion är ledordet för looken nästa år. Oemotståndliga ögon, markerade med dramatiskt svarta ögonfransar, ögonlocken är klädda i en tobaksbrun nyans med en gloriaformad skuggbas i cremeform. Jämn porslinshud tillsammans med nakna hudbeigea läppar. Vid fest – satsa på glittrande minipaljetter kring ögat.

Dagmar
Dagmars kollektion för vår/sommar 2010 inspireras från ett skimrande 1950-tal med vackra och åtråvärda pin-up-flickor. Störst av dem alla var Bettie Page med sin sugande blick och sitt flirtiga leende och det är hos henne som Tomas Lenneryd funnit sin inspiration till makeupen.
I denna sensuella look kombinerar dramatiskt svart med pastelliga toner av turkos och korall. Avundsvärd hy skapas med foundation och concealer där det behövs. Blicken är utmanande med en suddad svart kajal längs den undre och övre fransbasen och tre skikt volymmascara allra närmast ögat. Turkos ögonskugga och erotiskt korallrosa läppar. För en modern slutfinish - istället för retro - är nyanserna av turkos och korall transparenta.
 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
21 April 2010 22:35
 

 
Källa: Max Factor