Tisdag 30 November 2021
 
 

Skräddarsydd julklapp

av: Jenny von EssenÄntligen kan alla klicka hem sin skräddarsydda skjorta i från Armstrong

 


Armstrong grundades 1996 av Hans och Maria Hedberg på Östermalm i Stockholm och har sedan dess utvecklats till ett kultmärke i de rätta kretsarna. Skjortorna har alltid stått för hög kvalitet i sömnad och tygval. Hans och Maria har haft en nära relation med Italiens och Portugals bästa väverier redan från starten och tygerna som används är noga utvalda. Andra kunder till väverierna är till exempel Tom Ford, Zegna, Ralph Lauren och Hugo Boss. Armstrong är måna om skjortornas diskreta elegans och att man alltid ligger i framkant med de allra senaste tyg- och färgtrenderna. Armstrongs ambition är att göra det lätt för kunden att hitta en bra skjorta vilket för saknades på marknaden. Innovation har varit ett ledord och för att alla kunder ska kunna hitta den perfekta skjortan har Armstrong sedan starten jobbat med skjortor i tre olika ärmlängder. Armstrong var även först i Sverige med slim-fit skjortan som komplement till den klassiska passformen.

 

AboutArmstrong.jpg


I och med lanseringen av www.armstrongtheshirt.com under hösten 2010 har Armstrong tagit nästa steg och äntrat den digitala världen i ”en ny skjorta”.

Samma exklusiva service som hittills enbart kunderna i butiken på Humlegårdsgatan 4 i Stockholm kunde njuta av finns nu tillgänglig i webbutiken. Med ett enkelt klick kan kunderna beställa hem en skräddarsydd skjorta genom att välja mellan en classic-fit eller slim-fit bland över 50 olika tyger – Oxford, Poplin, Twill och borstad Twill – i olika färger. Dessutom kan kunderna fylla i mått, välja krage, knappslå, skärning nere, manschett, ficka, knapp, eventuell kontrasttyg, kontrasttråd och broderi monogram. Det hela för resonabla 1 095 kr. Det är även möjligt att få tygprover skickade hem till sig, för att kunna avgöra om tyget och färgen känns rätt. Om skjortan levereras och kunden inte är nöjd med sina val erbjuder Armstrong 365 dagars öppet köp och bytesrätt.

 

 

Skräddarsydda skjortor baserade på en befintlig modell finns i tre olika ärmlängder och kostar mellan 695 -1 095 kr medan premiumskjortorna sys upp baserat på kundens exakta mått och de kostar från 995 kr. Kvalitet i kombination med pris och kundservice är unikt i Europa. Men framför allt är det unikt att skräddarsydda skjortor levereras med endast 2 veckors leveranstid.

 

                       Alistair Vit/Röd kontrast Classic-fit                     Jessie Lila/Vit rand Slim-fit 

              Alistar Maclean – Skotsk författare                                Louis Armstrong - Amerikansk musiker/sångare

 


                         Jessie Lila/Vit rand Slim-fit                     Ingo Ljusblå/Röd kontrast Classic-fit

                   Jesse Owens – Amerikansk idrottsman                          Ingo/Ingmar Johansson – Svensk boxare

 

 

Skjortornas tyger är döpta efter vackra italienska och portugisiska städer för att ge en känsla av tygens ursprungsland. 

Varje gång en ny skjorta designas döps den efter en inspirerande person som Armstrong gillar, några exempel är:

Alistar Maclean – Skotsk författare

Louis Armstrong - Amerikansk musiker/sångare

Jesse Owens – Amerikansk idrottsman

Ingo/Ingmar Johansson – Svensk boxare

                             Barcelona - Ljusblå prick på lila botten          Manschettknapp "Trust me - I'm a Doctor"
                                                                                                         Näsduk - Marseille, Röd, vit, blå paisley


För att lyfta skjortan ytterligare finns Armstrongs egna slipsar för 495 kr. manschettknappar från 395 kr. och näsdukar för  195 kr. att kombinera

med.


 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
12 December 2010 22:28
 

 
Bild: Armstrong