Fredag 30 Juli 2021
 
 
Mon Chou, en butik som inte är som alla andra!
av: Jenny von Essen
 


Ninnie Juhlin heter den karrasmatiska ägarinnan utav klädesbutiken Mon Chou på John Erikssonsgatan 15, Stockholm. 
Det första som man möts utav när man kliver in i butiken är en varm välkomnande känsla och ett lyckosrus stiger inombords när Ninnie närmar sig. Ägarinnan lyser och smittar av sig med sin positiva och härliga schargong. Att hon är norrländska är det inga tvivel om och hon berättar senare att hon är född i Kiruna och inte varit hemma på flera år. -Familjen kommer hellre ner hit och passar på att shoppa lite samtidigt som vi umgås förklarar Ninnie med ett brett leende. 

                               
 
Innan Ninnie öppnade Mon Chou hade hon i tre år ett hundcafé i samma lokaler som var väldigt omtyckt och populärt. - Jag både designade och sålde även hundkläder och fick allt eftersom tiden gick mer lust att öppna en klädesbutik för människor. Vilket passade mig perfekt eftersom min stora passion alltid har varit kläder, väskor och höga skor förklarar Ninnie. -Jag fick så bra kontakt med olika Thailänska designers när jag bodde nere i Bangkok så jag inledde ett samarbete med dem. 

            


Ninnie är ensam i Sverige med att ha märken som bland annat OAK, The Bag och O-Chong. Endast ett fåtal utav plaggen tas in och det samma gäller med väskor, skorna finns bara i ett exemplar i varje storlek mellan 35-41. Hon fortsätter med att berätta om sina resor till sitt hus i Thailand där hon blandar nytta med nöje. -Eftersom att mitt utbud inte är säsongsartat kan jag beställa kläder i från ett föregående år, jag kör alltid med en mix utav alla årstider i butiken och tycker själv att ett par pumps kan passa lika bra på julafton som i augusti. Jag tar hem det jag gillar och tänker inte så mycket på om det är säsongsanpassat förklarar Ninnie. 

          
 
Inne i butiken så finns även en liten second hand avdelning och det märks tydligt på inredningen i den lilla men butiken med det stora hjärtat att Ninnie har ett förflutet som dekoratör.
 
 
Öppettider:

Måndag - Fredag 12-18
Lördag 12-16.

För att ta dig lättast till butiken så åker du med buss 52 från Centralen, den stannar utanför eller så åker du tunnelbanan till Rådhuset och går en liten bit.
 
 
www.monchou.se

 
Ninnie bjuder alla Gazets läsare på 10% rabatt fram till den 30 December. Säg bara till i kassan!


Fotograf Matilda Kreem Stylist och modeskribent Jenny von Essen 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
22 November 2010 23:49