Fredag 30 Juli 2021
 
 

Design för barns rättigheter 

av: Jenny von EssenRädda Barnen fortsätter sin succé med exklusiva designsamarbeten, specialutgåvor i limiterade upplagor och signerade exemplar - hösten 2010 presenterar nya spännande produkter och samarbeten. 
Nya accessoarer, illustrationer och kläder har gjort sin entré i shopen. I flera fall är det specialutgåvor endast för Rädda Barnen och när du köper en av dessa designprodukter bidrar du till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter. En vacker sak för dig eller ditt hem blir en god handling för barn.


Årets höstkollektion kännetecknas av ett omsorgsfullt designval. Vi är övertygade om att kvalitet och produktinnehåll kommer att passa vår medvetna och designintresserade målgrupp väl. Vi är mycket tacksamma för alla de designers som har varit med och engagerat sig i höstkollektionen och inte minst för Rädda Barnens arbete med att stärka barns rättigheter, säger Louise Gauffin, Marknads- och Insamlingschef Rädda Barnen. 

                      
 
Det vackra hantverket från Lovikka och den fantastiska naturen i norr gav Sofia Hagelin inspiration att starta Heart of Lovikka. Hon har själv släkt från byn Lovikka och det är arvet från mormor Märta och hennes syster Elsa som hon nu fört vidare i sin vackra design. Det är Sofia vi har att tacka för att Lovikkavanten inte dött ut och förutom vanten designar hon feminima trendiga plagg med den karaktäristiska flätan i finaste ull. Heart of Lovikka är kandidat till ”Årets Rookie” som utses av Svenska Moderådet varje år.


                     Barnvantarna kostar 350 kr. och utav det så går 170 kr. till Rädda Barnen

                              

                      Vuxenvantarna kostar 595 kr. där 260 kr. går till Rädda Barnen.


Silversmeden och designern Sanna Evers driver tillsammans med Helene Silfverschiöld företaget EverSilver som är ett nystartat företag. Deras idé är att sälja smycken till kvinnor som vill bära något extra – något annorlunda med stil och kvalitet. Samtliga smyckena är i egen design och dessa armband är exlusivt designade för Rädda Barnen. 

               Armbanden kostar 395 kr. och utav det så går 195 kr. till Rädda Barnen.

 

 Rützou, Acne, Woolsey och Afroart är några andra designers vars verk du kan köpa för att stödja kampanjen.

 


 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
22 Oktober 2010 16:08