Måndag 20 September 2021
 
 
Klassikern har bytt namn och tuffat till sig

av: Jenny von Essen


 
Sedan 1987 har MCS, förr Marlboro Classics som är ett livstilsmärke under Valentino Fashion Group erbjudit moderna plagg med en autentisk och amerikansk känsla. Hög kvalité och rustika plagg som gör sig lika bra i stadsmiljö som ute i naturen är MCS filosofi. Inspirationen för kommande damkollektionen har MCS återigen funnit i amerikansk vintage, arbetarkläder och filmen Easy Rider. Det är en lekfull design som låter frisinnad feminitet möta kontrasterande former, material och mönster. 


                        


Kollektionen innehåller bland annat demin med detaljer, vintageinspirerade plagg i färgstarka rutmönster, skräddade kavajer och stora pojkvänsskjortor under färgglada mönstrade trenchcoats. Plaggen går i sommarfärger men även märkets karaktäristiska neutrala hudtoner som khaki, cancas, lera och armégrönt används flitigt. Framförallt demin utmärker sig bland materialen men även behandlat läder, rusitgt linne, canvas, jersey och muslin ingår i kollektionen som representerar en uppdaterad tillbakablick till märkets rötter.


                         
 
 
MCS har använt sig utav distinkta material och behandlingar för att återskapa sin moderna tolkning av tidlösa klassiker och även kontraster mellan det feminina och det maskulina har spelat en stor roll. Målet var att återskapa kläder hämtade ur den typiska drömmen om Amerika med en touch av Valentino fashion MCS har lyckats bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
17 Oktober 2010 22:40