Onsdag 23 Juni 2021
 
 
Vad vore väl en vecka utan snackisar?
Ni vet brännheta ämnen som rullar på var mans tunga. Själv vet jag knappt vad jag skall välja ur mediedrevet, och blir nästan en smula blasé när stora tragedier blandas med lättsamma nöjeshändelser.

Men om jag nu skall reflektera så vill jag belysa:

Big Brother är igång igen. Konstigare än någonsin då jag känner hur de exakt handplockat deltagarna så att det garanterat skall bli skandal. Tysta mullvadspar mixas med sexmissbrukare och som garnering på kakan kastar de in en kille som skall ”mindfucka” de andra till skandaler. Hans kroppsspråk har hittills bestått av att han gräver sig sönder och samman i sin egen kalsong samtidigt som långfingret står som en general på handen. Det är inte bra tv, bara konstig tv. Inte ens superproffsiga Gry Forsell kan rädda detta program.

Muammar Gaddafi, visst behöver jag nämna denna man? Han har verkligen givet ordet galen ett ansikte. Libyen darrar av skräck och jag kan bara undra hur många pappadagar denne man tagit ut. Anar att han inte spenderat många timmar i sandlådan med sina barn. Men just nu så är han den största ungen i sandlådan, men istället för en färgglad spade har han en k-pist, och inte är det en leksaksmodell.

• VM i längdskidor startar idag. Oslo och Holmenkollen står som värd. Sverige ställer upp med hela sitt artilleri av elitåkare och deras enda mål är att krossa Petter Northug, alltså inte köra för att komma före Norge, utan det är Petter som är måltavlan. Petter själv rycker på axlarna för han vet att han är bäst. Lite kaxigt flinar han Sverige och media rakt i ansiktet. Jag liksom han tror på svenskt magplask, men hoppas givetvis på något annat.

• Jordbävningen i Nya Zeeland. Vad hemskt. Dock matas vi också med lyckade räddningsaktioner samtidigt som vi ser bilder på döda. Detta är naturen när den är som sämst, naturen stämmer i bäcken och jag skulle inte vilja vara ovän med moder jord, för hon vinner jämt.

Måns Zelmerlöw blir ny programledare för Allsång på skansen. SVT profiler rasar över gubbväldet. Jaha, sen när är det något nytt? Peter Jidhe har ALLA program på Tv4 och den enda som inte är utbytt i Rix FMs Morgonzooprogram är Roger Nordin. Varför rasa över gubbväldet? Vi lever i ett gubbvälde, acceptera fakta eller ta tag i saken, det är mitt enda råd.

Ja, detta får avsluta denna veckas snackisar.
Vad tycker ni?
 
Therese Mc Donald
therese.mcdonald@gazet.se
24 Februari 2011 18:40
 

 
Bild: Warner