Onsdag 23 Juni 2021
 
 

Boktips för hälsan 


Nytt år och nya löften? För dig som vill vara piggare och starkare i år har vi samlat de bästa böckerna om hälsa, kost och träning - du hittar dem här! Dessutom tipsar vi om läsning som inspirerar till utveckling och kreativitet på jobbet - allt för ett roligt och givande jobbår 2011. 


     


                                                  
Uppföljare till den bästsäljande Hjärnkoll på vikten är här. I nya boken Hjärnkoll på maten ger författaren oss idéer och inspiration till smartare vardagsmat - allt för att rädda oss från snabbmatsträsket. Av Martin Ingvar och Gunilla Eldh. Natur&Kultur, cirka 179 kr.                                                   
Vad händer i kroppen innan, under och efter en måltid? Vad är det som gör att vi blir tjocka? Sov dig smal lär oss att gå ner i vikt genom att lyssna på våra kroppar och följa vår naturliga rytm! Av Pape, Schwartz, Trunz- Carlisi och Gillessen. Bokförlaget Semic, cirka 124 kr.
                                                      
Balansbollsträning är en enkel och praktisk träningsform som passar de flesta och stärker alla de viktiga muskelgrupperna i kroppen. Boken kommer självklart tillsammans med en balansboll - så gör dig redo att komma i form! Av Jonas Lissjanis och Gustav Ström. Förlag Semic, cirka 179 kr.                                                    
LCHF för tjejer förenar det bästa från två världar när Medelhavskosten med dess rika innehåll av kött, fisk och olivolja möter LCHF, den nordiska varianten av stenålderskost. Fakta, recept och läckra bilder! Av Cathrine Schûck och Lars-Erik Lisfeldt. Optimal Förlag, cirka 179 kr.                                                                        
Bryt ihop och kom igen! Gå vinnande ur svåra situationer! Vad är det som gör att somliga bryter ihop medan andra oberört går vidare? Susanne Pettersson visar hur man får tag i kraften inom sig och kommer igen när man har tappat fotfästet i tillvaron. Av Susanne Pettersson. Förlag Forum, 169 kr.                                                  
Koder, namn och datum - så lätta att glömma. Maxa ditt minne lär dig att förbättra ditt minne. Tony Buzans metoder kan användas när du träffar nya människor, lär dig språk eller tar dig an nya arbetsuppgifter. Av Tony Buzan. Förlag Natur & Kultur, cirka 174 kr.
                                                                    
Beatlegenden Jack Kerouac skrev Big Sur under tio dygn på en pappersrulle som fick slingra genom skrivmaskinen. Det är en är fullkomligt fantastisk, magisk och genial skildring av hans relation med spriten. Av Jack Kerouac. Förlag Bakhåll, cirka 174 kr.
                                                    


 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
10 Januari 2011 19:42
 

 
Källa: adlibris.com