Lördag 22 Januari 2022
 
 

Musik och välmående -                                  Mozarteffekten

 Av: Jennifer Lopez


Ljudimpulser styrs av högra hjärnhalvan och är viktiga stimuli för hur vi mår och påverkas. Forskare har visat att vi påverkas mer av ljud och musik än vi tror och inom vissa områden använder man det som behandling inom hälso- och sjukvården.

Musikens oanade kraft helar kropp och själ. 

Musik kan påverka humöret och sinnesstämningen. Den kan få oss att känna, energi, nostalgi, glädje etcetera. Men musiken kan göra mycket mer. 

Det finns krafter i den som många har upplevt, krafter som faktiskt är väldokumenterade, prövade i experiment och bevisade. Musiken kan få oss att må bättre, såväl fysiskt som mentalt. Vissa ljud, toner och rytmer, klassisk musik, samt viss jazz-, new age-, pop- och rockmusik kan stärka intellektet, frigöra kreativiteten och på ett mirakulöst sätt hela kroppen. Detta är vad forskaren Don Campbell kallar Mozarteffekten.

Don Campbell är en auktoritet inom området musik och helande. Han har studerat musik för *Nadia Boulanger i Frankrike och skrivit ett antal banbrytande böcker om musik och helande. Han har varit med och grundat Institute of Music, Healing, Health and Education. Don Campbell är en flitigt anlitad föreläsare vid universitetet samt för företagsledare och sjukvårdspersonal.

Mozarteffekten är ett lättillgängligt sätt för hur man inom hälso- och sjukvården numera använder musik för att sänka blodtryck, lindra smärta, minska läkemedelsanvändningen, bekämpa cancer samt behandla ångest och psykiska sjukdomar.

Du kan använda dig av Mozarteffekten för att förbättra din inlärningsförmåga, bli mer harmonisk och få ett rikare och bättre liv. 


Nadia Boulangerfödd 16 september 1887 Paris, död 22 oktober 1979 i Paris, var en fransk dirigent, pedagog och tonsättare. Boulanger har blivit världsberömd framför allt för sin extraordinära musikpedagogiska gärning.

 
Redaktionen
info@gazet.se
30 Januari 2011 22:58