Söndag 24 Oktober 2021
 
 

Wiihaaa, nu är det dags igen, veckans snackisar är här för den gångna veckan, nu åker vi.


Solsidan är slut och söndagarnas tv-tablå såg ut att gapa tomma, men som vanligt lurade kanalerna i kulisserna med nya program. SVT hade Mästarnas Mästare, trean körde Bacholrette och femman klämde in Uri Geller. Som väntat vann Mästarnas Mästare stort. Denna säsong hade SVT satsat på Ingemar Stenmark, Anders Limpar, Robert Pryts och Evy Palm för att nämna några. Det var ett gäng styvnackade stjärnor som från första början körde pannan i kaklet och gasade. Lika överlägsen som Stenmark en gång var i backen var han även i Mästarnas Mästare, de andra deltagarna såg ut som bakfulla statister när Stenis inte bara vann, han förnedrade på bästa Stenmark maner.
Om nästa löpsedel är att Robert Pryts skall in på rehab så kom ihåg att ni läste det här först. Kenny Bräck verkar också vara ett skönt bygge, järnrör, skruvar och annat hårt gör honom till världens bästa mekano. Värmländskt mekano,.


Bachelorette? En kvinna och en hög av män, alla tävlandes om hennes gunst. Tänkte först att jag skulle kommentera detta program men insåg att det blev så många otrevliga adjektiv att jag helt enkelt avböjer. Är det någon som känner sig manad så hugg i kommentatorsfältet.

Leif Mannerström brölade likt födelsen av sina barn när Pernilla åkte ur Sveriges Mästerkock igår. Jag tyckte det var fint, stort och känslosamt att se denne man visa prov på känslostormar av denna sort. Ödmjukhet är en ynnest och det verkar finnas en uppsjö av vördnad hos dessa kockar. Sveriges Mästerkock berör och det är de enda program i dagens tablå som inte får mig att vilja plocka fram datorn. Jag är fast.

I veckan spelade Sverige mot Moldavien. Vi vann (med nöd och näppe) men det var inte utan problem. Själv satt jag och vred mig av olust inför denna landskamp då jag tycker att vi spelar dålig fotboll. Så fort Zlatan satte foten på bollen så gastade expertkommentatorerna att det var genialiska passningar, lysande löpningar och andra mer färgstarka ord användes. Vad då löpningar? Han lufsar mest runt vilket är synonymt med hela det svenska landslaget. Nä, bättring behövs om vi inte skall bli elva bollkallar i matchandes träningsoveraller till EM 2012.

Jessica Andersson vann Lets Dance. Så välförtjänt och så fint. Frank har också gjort en härlig resa men i detta fall så var folket med på banan och ringde på rätt. Det måste ju ändå innerbära att alla som röstade på Eric Saade i melodifestivalen sov, tack för det.

Mordet på Eva i Örebro verkar ha fått en upplösning då den misstänkte gärningsmannen hängde sig. På något sätt vet jag inte vad jag skall tycka om detta? Först tog han hennes liv för att sedan ta sitt eget. Romantiskt Romeo och Julia eller bara ännu en svinpäls till man som hatar kvinnor. Jag tror att han tog Evas liv för att hon ställde ett krav, hon bankade upp sin önskelista på väggen och drev igenom ett ultimatum. Han som ville ha kakan, äta kakan och se på kakan fick panik. Detta händer i många fall men de flesta väljer andra vägar, han åkte och köpte plast och styckade en kropp. Tala om ”rejection-coma” – så jag bara undrar – när skall personlig utveckling bli obligatoriskt på skolschemat? Eller när skall världen lära sig att respektera kvinnor och deras NEJ?

Tack för denna vecka, vi ses nästa torsdag med mer snackisar.

Tjing!

 
Therese Mc Donald
therese.mcdonald@gazet.se
04 April 2011 11:53
 

 
Bild: tv3