Lördag 23 Oktober 2021
 
 

ELLE-galan från en annan vinkel


Elle-galan har varit, ni vet galan som prisar alla de som klätt på sig rätt, lätt och dyrt under 2010.

De knökar ihop en bunte med personer som alla känner alla, det dunkas rygg och minglas medan Michael Bindefeld leker husfru och fyller på skumpa i allas läppstiftsimmiga glas.

Själv har jag har aldrig varit särskilt galaaktig av mig, när inbjudan damp ner i vår nötta förortsbrevlåda så tänkte jag mer "Ahha, inte nu igen" varför kan de aldrig bjuda någon vanlig svennebanan på dessa toksponsrade och lite lätt kissenödiga tillställningarna. Varför måste det alltid vara jag?

Efter jag kört inbjudan i pappersförstöraren så gnuggade jag av Daisys chokladglass på mina redan så nötta jeans och tog sats och skar korven i perfekt bitar till min piffiga stroganoff.

Dagen efter så var jag ju ändå en smula nyfiken när jag skulle läsa recensionerna över nattens gala, vem fick priset i år? Hade kvällen bjudit på några skandaler eller hade det förekommit raggarfyllor med tillhörande mosbrickor. Men framförallt, vem skulle fylla platsen efter mig när jag nu inte skred som en älgko över röda-mattan. Skulle det finnas ersättare?

Med stissiga fingrar så letade jag efter uppslaget med galan och precis när mina fingrar scrollat ner till "Bäst klädda" så satte jag rotsellerin i halsen. Nästan i affekt gick jag lös i skåpet efter spiskummin, det har en lugnande effekt på mig.

Sveriges bäst klädda kvinna är Helena Seger.

HELENA SEGER?

Zlatans fru som i sina bästa stunder har samma look som de där tjejerna som leker på en stål-rodeo-ko samtidigt som de säger "aiiighht" och drar sina röda långa naglar nerför en orakad cowboys hals.

Är det Sveriges bäst klädda kvinna?

Precis då inser jag att oavsett om jag kommit på galan med mysbyxor och luktat korvstroganoff så hade jag med hästlängder slagit Helena.  Kunde nästan kostat på mig att slänga in en portionssnus mitt under fotoblixtrarnas smatter och ändå skrattat hela vägen till första platsen.

Säger inte detta allt om Sveriges elit - det är inte bäst klädda som regerar - utan detta pris är enbart framtagit efter en hel rad av rövslickare skitits ut i exakt rätt tillfälle för att lägga sin röst, på fel person.

 
Therese Mc Donald
therese.mcdonald@gazet.se
18 Januari 2011 02:47