Fredag 22 Oktober 2021
 
 

Tio sköna tips

1. Var glad – försök tänka positiva tankar. Du mår bättre, får en vacker utstrålning och minskar risken för orosrynkor!

2. Använd bra hudvård anpassad för din hy, ålder, säsong och miljö. Huden ändras vid säsongsskifte och med åren. Byt produkter när huden förändras, gå till en hudterapeut och gör en hudanalys för att få veta vilka produkter som passar just dig!

3. Undvik rökning, huden blir bland annat glåmig och tappar elasticitet.

4. Använd solskyddsfaktor varje dag, även på vintern! De flesta vet att solens strålar kan ge oss malignt melanom. Men de påverkar även hudens ålderstecken otroligt mycket: Vi kan bland annat få pigmentfläckar och fler rynkor och fina linjer. Solen har även sina positiva sidor, den hjälper huden att tillverka D-vitamin och den kan även förbättra acne och viss form av eksem. Men sola alltid med förstånd och använd minst solskyddsfaktor med SPF 15.

5. Gå till en hudterapeut eller makeupartist och få ögonbrynen plockade. Det blir en otrolig skillnad när någon som är professionell gör det. Sedan kan du följa deras form med pincetten hemma och ta lite efter behov.

6. Återhämta dig och undvik negativ stress.

7. Unna dig ansikts- och kroppsbehandlingar, det är bra både för utsidan och insidan!

8. Se till att få i dig alla näringsämnen din kropp behöver, brister på flera mineraler kan till exempel leda till acneproblem och brist på essentiella fettsyror kan leda till torr hy.

9. Fokusera på att framhäva det vackra hos just dig istället för att dölja det du inte är nöjd med.

10. Sträck på dig och le! En bra hållning tyder på bra självförtroende och du känner dig snyggare. Ett leende föder ofta ett annat! 
 
Elin Fagerberg
elin.fagerberg@gazet.se
29 September 2011 23:40