Lördag 23 Oktober 2021
 
 

Mjuk vinterhand


Fräscha händer och naglar är inget som kräver salongsbesök varannan vecka - när man vet hur man ska gå till väga. 


Börja med att rengöra dina naglar ordentligt med en bra remover. Skrubba rent med mild tvål. Följ upp med att forma till naglarna med en nagelfil och peta försiktigt bak nagelbanden med en nagelbandspinne. Det är skonsammare och lättare om man först mjukar upp nagelbanden med olja.

Näring i form av olika oljor är riktigt effektiva för att hålla naglar och nagelband i form, Olivas Cuticle Oil är kanon. 

Men tänk på att lägga dessa sist ifall du vill använda nagellack så lacket fäster sämre om oljan inte torkat in ordentligt. Avslutningsvis smörjer du dina händer med en härlig handkräm för att hålla dem återfuktade och mjuka!  


Ett tips jag fick av Cosmopolitans skönhetsredaktör Emma Nybom Johansson var att alltid ha en bricka stående, under sängen eller i badrummet.  Redo att lyfta fram så att du kan ge dina vinterhänder den omsorg dom förtjänar efter allt arbete. Det tar mindre än fem minuter varje kväll. Det är det värt.
Detta är mitt favoritkit:                                

Face Nail saver, stärkande olja som motverkar torra skivade naglar (cirka 175 kr.)

                                                             

CCS Oliva Cuticle Oil, vårdande olja för nagelbanden som håller dem mjuka och hela (cirka 45 kr.)


                          

Depend Nagellacksremover, en fantastiskt bra produkt där du bara doppar naglarna i ett litet hål i burken och ditt nagellack är borta på nolltid. Perfekt om man måste göra om en nagel eftersom man inte riskerar att få remover på de andra. Stort plus för miljövänlig. (cirka 59 kr.)


                                                         

OPI Start to finish, underlack, överlack och nagelstärkare kombinerat i en enda produkt (cirka 200 kr.)


         

Make up store Nail hoof stick, peta bak nagelbanden med den gråa änden och ta bort smuts under naglarna med den andra (cirka 95 kr.)                                          

OPI Avoplex Hand and nail rescue creme, Cosmos beauty award vinnare som dränker dina händer och nagelband i fukt och gör dem himmelskt lena (circa 190 kr.)
Kontakt:

CCS Oliva / www.ahlens.se
Depend / www.depend.se
Face / 08-650 65 52
Make Up Store / 08-411 20 00
OPI / 036-440 17 70
 

 

 
 
 
Johanna Furulind
johanna.furulind@gazet.se
06 Januari 2011 00:47
 

 
Bild: Kate Gabor