Fredag 22 Oktober 2021
 
 

Touperingsskolan

 

Att ha eller inte ha mössa kalla dagar bestäms oftast inte av förnuftet utan av fåfängan. Denna vintern har förnuftet talat och modet har bjudit på stickade mössor med pälsbollar. Men platt mössfrisyr är inte smickrande. Statiskt hår är inte roligt. Med ”Touperingskolan” vänder du snabbt frisyren från tråkigt mössformat hår till en luftig frisyr på ett par minuter.

Toupera gör du lättast med en fintandad kam. För maximalt resultat  tar du en styling produkt till hjälp. Dela håret i passeér.

                                          

                                                                  Stylingpowder i sprayform

 Använd Björn Axéns stylingpowder 200ml. 130kr. Det ger håret en matt look och kontrollerar därför ett fetare hår samt ger volym, även utan toupering. Produkten är ett spray och är väldigt lätt att fördela jämnt i håret. Dra kammen mot växtriktning närmast roten. Dela håret igen en bit högre upp mot hjässan, upprepa med spray och kam. När hela håret är gjort vänder du huvudet upp o ner och skakar om håret för att få bort överflödigt puder utan att få det på kläderna.

                                          

                                         Kanebo Sensai Relaxing Body Emulsion                                         

                                      Bodylotion funkar utmärkt, här från Kanebo Sensai  200 ml cirka 439 kr. 

När hela håret är gjort tar du en liten klick hudkräm i handflatorna och fördelar fint i håret genom att fingerkamma och krama in den med händerna. Du får en skönare mer separerad struktur med fukten utan att det blir tungt OCH du tar bort det statiska som får håret att knastra och vara flygigt. Tänk på att det inte ska vara en fet kräm, utan en lättare som inte gör håret tungt eller fett.  Detta är för att bli av med statisk elektricitet som ger flygiga strån. Krama in det i längderna inte i hårbotten, då riskerar du att få motsatt effekt med en fet hårbotten. Kombinationen torrschampo och kräm är inte optimalt.

                                               

                                                                    Ett lättare spray som ger bra stadga.

Med Saschajuans Hair Spray medium hold  300ml. 135kr. fixerar du frisyren och ger stadga åt ditt luftiga svall. Nästa gång du tar av mössan har du inte längre problemet utan vänder upp o ner på huvudet, rufsar till kalufsen och fingerkammar håret uppåt. Så har du tillbaka luftigheten. Kontakt:

 SachaJuan, Sensai, Björn Axèn

 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
24 Januari 2011 20:34
 

 
Bild: SachaJuan