Lördag 23 Oktober 2021
 
 

Hur lägger du ditt rouge


Att handla/köpa smink av ren impuls eller av nyfikenhet är inte svårt. Men när det gäller make-up som du verkligen fyller dina behov är det inte så lätt att bestämma vilken produkt som passar dig bäst. Mycket att tänka på. Vet man inte vad man ska tänka på är det ännu lite svårare.

Man vill ju generellt ha ett blush som inte står ut, utan istället lyfter hela intrycket och ger balans åt ansiktet. Även om det används för shading (skuggteknik) eller för en mer rosig look.

Utbudet är ”gianormeous”, i det närmaste outtömligt. Puder, kräm, skimmer, matt, persika, rosa, korall eller bronze. GAZET hjälper dig med att stolpa upp fyra typer för att underlätta för dig framme vid disken. Så att du lättare kan välja vad du behöver och när du behöver det!

                          JOUES CONTRASTE - POWDER BLUSH

                                                           Chanel Joues Contraste Powder Blush 420 kr.

 

1. Puder: Kommer oftast i kaka och är pressat puder. Till detta använder man pensel. Passar alla hudtyper, men kanske bäst för en fetare hud och den som är ute efter ett starkare effekt i form av båda styrka och hållbarhet. (Nu talar jag självklart om skönsmink, inom tv- och teater världen finns det även mycket krämrouge som är rikt på pigment.) Innan man lägger ett puderrouge bör man fixera underlaget (din foundation) med ett puder av nåt slag för att det inte ska bli flammigt. Till exempel transparent löst puder.

                                      Klicka för att visa stor bild

                                                           Max Factor Miracle Touch Creamy Blush 90 kr.


2. Kräm: Använd fingrarna för denna produkt. Motsatt underlag gäller för denna produkt. Inget puder mellan underlagskräm och krämrouge. Passar alldeles utmärkt på en torr hud eftersom den har fetare konsistens och innehåller oftast fuktgivande ämnen.

 

                                                          

                                                            The Body Shop Lip & Cheek Stain 145 kr.

3. Gele: Blir en väldigt transparent täckning med lyster. Funkar bäst på en fet till normal hud men är svårare att applicera eftersom dom torkar mycket snabbt.


                                      Mineralize Blush

                                                                     MAC Mineralize Blush 225 kr. 

4. Skimmer: Är utmärkta för att lyfta fram dina kindben. Passar bäst till kvällsaktivitet. Man kan leka runt lite på andra delar av ansiktet, som pannan och hakan för att få en spännande effekt. Men undvik områden med linjer eftersom skimmer accentuerar, framhäver. Det är något dom flesta vill undvika.Jag är en ivrig förespråkare för att make-up är tycke och smak och inte så mycket regler. Men det är klart att det finns lite tumregler man kan ha i åtanke, här är den viktigaste; Det perfekt rouget är det som smälter in i din egen hudton. Naturligt och i harmoni.


Några riktlinjer:

1. Fysisk aktivitet frambringar en rosighet som ger en bra indikation på vilken färg som passar bäst.
2. Låt inte kinder och läppar krocka. Tycker du om rosa ton på läpparna så passar troligen det bäst på dina kinder också.
3. Passar du bäst i kalla toner (plommon, lavendel, blå, grön) så ska du gå på kallare färger som plommon, vin, rosa, blåröd.
4. Varmare toner som olivgrön, orange, korall, jordiga toner så går du på ett varmare spektra; brons, brun, beige, varmt röd, aprikos.På mörk hud smickrar djupa vinröda toner.
På ljusare hud är rosatonat att föredra.Intensiteten på ditt rouge kan göra eller förstöra en look:

Ljus hud: Ljus till medium styrka
Mellan: Medium
Mörk medium till stark


                       

Än en gång vill jag understryka att det måste finnas lust och skaparglädje i make-up. Jag tycker att Lars Wallin uttrycker sig så bra när han säger ; ”– Man ska inte gömma sig bakom sin make-up. Jag ser på smink som en accessoir som lyfter fram hela paketet”Gå vidare till hemsidor för mer info:

Chanel 

The Body Shop 

 
 
 
 
 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
06 Januari 2011 00:14
 

 
Bild: Chanel Springlook 2011