Fredag 22 Oktober 2021
 
 

Underbara under

 

Under varje röda-mattanklänning finns en finfin kroppsstrumpa. Som håller in, lyfter upp, slätar ut. Har du en het festblåsa du önskar hängde lite bättre, eller ett fodral som inte lämnar någonting kvar till fantasin? Lugn, du behöver inte ha ribbade magmuskler. Fuska! Gazets reporter har testat support underwear, den moderna gördeln.

 
      
 
 
 

1    1. Closeness med ben
Kommentar: Bra stödgördel som slätar och håller in. Ger en jämn silhuett som döljer troskanter och slapp hud. Extra plus för att den går ner på låren med mjukt avslut, vilket gör att fettet inte bullar ut vid kanten.
Betyg: GGGG

 

      2. Closeness
Kommentar: En budgetvariant under 200, och ibland får man tyvärr vad man betalar för. Gördeln är för mjuk för att kunna vara slimmande. Däremot slätar den ut fint.
Betyg: GG

 

      3. Abecita Aretha Franklin
Kommentar: Den här gördeln är riktigt fast och jobbar hårdast över buken, jag kan inte få magen att stå ut ens när jag försöker. Ett riktigt bra alternativ för magen, har dock ingen större inverkan på rumpan.
Betyg: GGGG

 

      4. Abecita Weft-Lock Girdle  GAZET FAVORIT!
Kommentar: Helt fantastisk gördel som verkligen gör det den ska. Jag är minst en jeansstorlek mindre och byxan jobbar mage, rumpa och lår samtidigt. Dessutom riktigt skön, ingenting skär in i huden och det går utmärkt att både äta och andas.
Betyg: GGGGG 

 

      5. Abecita Waist Shaper
Kommentar: Jag har aldrig förstått den här typen av midjekorsetter som knäpps med hylsor. De har hårda vajrar som syns under tajta kläder och för att de ska vara effektiva måste man nästan ta en storlek för liten. Men å andra sidan är det omöjligt att inte bli slät om magen – och det blir plus i kanten för att de går upp till BH:n och inte ger en valk vid kanten i midjan.
Betyg: GG+

 

      6. Å Strumpbyxa med control top
Kommentar: En bekväm och diskret strumpbyxa med extra stöd kring magen och stussen. Gördeln smiter även åt över halva låret (inte ett alternativ till riktigt korta kjolar alltså). För att vara en strumpbyxa ger den väldigt bra stöd.
Betyg: GGG+

 

      7. Å Strumpbyxa med control top, boxergördel
Kommentar: Mjuk och behaglig, lätt stöd över buk och rumpa. Magen blir inte mycket plattare men det blir slätare. Jag upplevde att rumpan trycktes ihop och blev lite plattare – kanske ett alternativ för den härligt storrumpade?
Betyg: GGG

 

      8. Å Strumpbyxa med control top, control slip
Kommentar: Alltså, vad hände här. Det är mest en strumpbyxa och inte mycket mer. Den är väldigt tunn, men har förstärkning mitt på magen. Skönt med bredare, mjuk resor i midjan dock. På det stora hela; bra strumpbyxa, dålig gördel.
Betyg: G+

 

Tips: Kom ihåg att köpa stödunderkläder i den storlek du är, och inte i den du vill bli.


 
Karin Widén
karin.widen@gazet.se
23 Augusti 2010 02:58
 

 
Bild: Decades of fashion, Karin Widén