Lördag 23 Oktober 2021
 
 
NANNA MARTORELL 
                                             vad har du i necessären

Nanna är född 6 november 1980. Vi ser henne i rutan som presentatör på fyran och i magasin som modell i mode- och reklamsammanhang. Vad inte så många vet är att Nanna är artist och låtskrivare med internationella framgångar. Efter gymnasiet blev hon förlagd på Universal Music. Har skrivit låtar till bland andra Britney Spears, Billie Crawford och A-Teens. Hennes egen musik är i fokus nu och låten "Let it be" är hitvarning i kolossalformat. 
Ni hittar mer på myspace.com/shawndark1.
Utseendet har haft mycket fokus i Nannas karriär. Men i unga år kände sig Nanna allt annat är snygg. 
-Upp till högstadieåren kände jag mig ful och fel. Det ändrades med tiden och jag tycker det blir lättare och lättare att acceptera det man ser i spegeln. Idag är jag vän med mig själv och mitt utseende.
Nanna har i sin karriär i både modell- och musikbranchen rest och arbetat mycket utomlands och det ger erfarenhet och skinn på näsan. 
Hon blev som 16-åring scoutad av modellagenturen MIKAs. Hon tar fortfarande modelluppdrag i den utsträckning hennes schema tillåter. Hennes tid fylls inte bara av tre framgångsrika karriärer. Nanna är gift sedan flera år och familjen är hennes puls, hennes liv. En förstående, stöttande man och en solstråle till son ger styrka och inspiration. 
-Tack vare bra planering och mycket kärlek får vi det att fungera.Vad är skönhet för dig?

Att våga vara sig själv och samtidigt ha självdistans, ta plats men även kunna ge plats. Humor är en viktig ingrediens i mitt skönhetsrecept.

Vad är du mest stolt över?

Att jag är orädd, gillar utmaningar och gärna testar på nya saker. Om du menar utseende mässigt så är svaret mina ögonbryn.

Har du någon huskur att dela med dig till läsarna?

Morotsjos är en magisk dryck som gör under så här års. När det är grått och slaskigt ute brukar jag, när jag har tid, blanda ihop tropiska fruktdrinkar. Smörja in mig med Bodyshops Coconut cream. Sätta på en riktigt skön platta och drömma mig bort till Karibien. 
Avkok på grönsaker, passar grymt bra när man känner sig hängig och behöver "vitaminboosta". Att blanda cashewnötter, fikon, sesamfrön och solrosfrön istället för flingor får mig att vakna till liv tidiga morgnar. Men att göra saker som får dig att må bra lyser igenom och gör dig vacker. Sömn och vatten är en självklarhet.

Dina 5 favoritprodukter.

Dermatologica-special cleansing gel  en mild rengöringsgel som verkar snabbt utan att torka ut huden. Särskilt bra för dig som använder smink dagligen (500 ml. circa 495 kr.)
Dermalogica- skin smoothing cream en lätt crème som är skön att använda efter ansiktstvätt (100 ml. circa 620 kr.) 
Olivtvål från Åhléns - som är skonsam mot huden, jag använder den speciellt till händer och fötter (150 g. circa 45 kr.)
Redken Shampoo och Conditioner- "Body full" är en skonsam favorit som ger volym (schampo 300 ml. circa 280 kr. och balsam 250 ml. circa 310 kr.)
Parfym - tycker om att bära dofter med karaktär. Diors Hypnotic poison har en kryddig orientalisk karaktär (30 ml. circa 520 kr.) och Cinema från YSL är en blommigare variant (50 ml. circa 715 kr.)

Var hittar du inspiration?

Förutom bra musik, filmer och spännande böcker så gillar jag att umgås med kreativa och roliga människor. Det smittar av sig. Sedan är det ju bra om man kan försöka variera sina sysslor och våga utforska nya sidor hos sig själv, på så sätt är det lättare att utvecklas och hitta inspiration.

Vilken skönhetsprodukt kan du absolut inte vara utan?

Är beroende av carmex. Läppglans av olika slag. Det ska gärna lukta gott, glänsa mycket och länge.

Värsta sminkflopp/missen.

Förutom dåligt fastsatta lösögonfransar som förflyttat sig till alla möjliga konstiga ställen, så är det nog odugliga ögonskuggor som orsakat mörka ringar under ögonen. Det är ingen hit direkt.


Nanna, vad du har i sminkväskan?

Lancomes röda läppstift Color Fever nr. 150 – jättesnygg färg som sitter i länge (circa 250 kr.)
Mineralpuder från I.D – enkelt att hantera och helt kladdfritt. Om man då inte gör som jag gjorde en gång och glömmer bort att skruva på locket ordentligt (circa 400 kr.)
MaxFactor False Lash Effect Mascara – snyggt resultat och en mycket prisvärd mascara (circa 175 kr.)
Biotherms Concealer Forget It - täcker bra och är skonsam mot känslig hy (circa 190 kr.)
Den gamla klassikern Elisabeth Arden Eight hour Creme hänger fortfarande med vart jag än går (75 ml. circa 320 kr.)


 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
21 December 2010 13:38
 

 
Bild: Daniel Ohlsson/doff.se