Onsdag 23 Juni 2021
 
 
LIZA MARKLUND
                                 vad har du i necessären? 
 
 
Liza Marklund är författare, journalist, krönikör och Unicef-ambassadör. Hon har skrivit elva romaner och en faktabok. Böckerna har sålt i drygt elva miljoner exemplar på 30 språk. Hennes journalistiska bakgrund innefattar tio års arbete som undersökande nyhetsreporter och fem år som nyhetschef och chefredaktör inom dagspress och tv. Hon bor i Stockholm och Marbella i södra Spanien tillsammans med sin familj. Liza är aktuell med sin nya bok ”Postcard Killers” som kommer ut den 27 januari. 


Vad är skönhet för dig?
Att vara självklar och ta plats som den man är. Det låter flummigt men det är sant. Om man inte står för den man är kan man aldrig lysa.

Vad är du mest stolt över?
Vet inte. Jag är inte särskilt stolt över hur jag ser ut. Jag har alltid varit ”ful”. För lång, för små bröst, för breda höfter, för risigt hår, för sneda tänder. Idag när jag är 47, är jag nästan glad för det. Att åldras är inget trauma för mig, eftersom jag aldrig varit vacker. Det gör att jag är ganska nöjd med hur jag ser ut idag.
Jag låter inte andra döma mig. Det är jag stolt över. Att jag kommit så långt…

Har du någon huskur att dela med dig till läsarna?
Ät antioxidanter! Jag lovar, det funkar! Hyn blir mycket bättre. Man blir friskare och dessutom slipper man vara bakfull. E-vitamin, C-vitamin och Selen är de viktigaste antioxidanterna.

Dina fem favoritprodukter
Jag sminkar mig oerhört lite till vardags. Mascara och eyeliner. Möjligen. Paradoxalt nog gillar jag att köpa smink. Jag älskar att testa nya produkter (ja, jag målar tavlor också)

* Max Factor har den bästa mascaran, anser jag. Jag har testat många men inget slår False Lash Effect circa 175 kr.

* Det senaste året har jag börjat använda parfym, vilket jag aldrig gjort tidigare. Jag köpte Jennifer Lopez EdT 30 ml. circa. 350 kr. Deseo på en flygplats för att flaskan var så vacker – den använder jag varje dag!

* Om jag måste använda foundation, för bilder eller offentliga framträdanden, tar jag helst Cliniques Superbalanced Makeup circa 360 kr. (färgen 07 – neutral)

* Mina ögonfransar och ögonbryn är väldigt ljusa. Allt mitt kroppshår faktiskt, mycket praktiskt. Jag behöver inte raka benen, håren syns inte. Sminkar jag mig själv till fotograferingar eller dylikt så använder jag ögonskugga till ögonbrynen. Ljust grå eller ljust lila. Jag tycker mycket om Diors skuggor. (Reds. När jag sminkar Liza använder jag en ögonbrynspenna Natural Brow Pencil från Shiseido circa 220 kr. i färgen BR 704, perfekt för ljusa blondiner).

* Kanebo har tagit bort min absoluta favoritinpackning och jag har letat i flera år, men hittar inte någonting i samma klass. (Reds. Ett paket med Sebastians Penetrait är just nu på väg till Liza. Hon tillbringar stora delar av året i Spanien och håret tar stryk. En vårdande hårmask 
som även är återuppbyggande. Tub på 150 ml. 375 kr.)

Var finner du inspiration?
I mitt eget liv, mina vänners liv, i tidningar och tv. I samtal och på resor. I vackra tyger och regniga dagar.

Vilken skönhetsprodukt kan du absolut inte vara utan?
Min elektriska tandborste. Och min solkräm från Eucerine Sun Creme face spf 30,  50 ml. 
circa 119 kr. Min hud är väldigt känslig och allergisk och den fungerar utmärkt för mig.

Värsta sminkfloppen.
Ett läppstift som gav mig en allergisk reaktion. Jag såg inte klok ut.

Bästa köp
Måste nog säga min parfym Deseo från JLo. Jag är helt kär i den.

Liza, vad har du i sminkväskan?
Ett par läppglans i olika färger. Roliga att sätta på sig, men dom håller bara några minuter. Sedan har jag ätit upp alltsammans. 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
21 Juni 2010 05:56
 

 
Bild: Annika Marklund