Onsdag 23 Juni 2021
 
 

Ögonskuggsborstar, skumgummiapplikatorer och fransböjare i 24 karatsguld. I en djungel av penslar, borstar och verktyg kan det vara svårt att hitta make-up redskap som håller vad de lovar. Därför har jag gjort ett djupdyk i proffsens väskor för att ge Dig de bästa insider-tipsen till hur Du kan förbättra Din make-up från alldaglig till fantastisk – endast med hjälp av några penseldrag! Först ut i följetången av make-up verktygens créme de la créme ger jag dig nycklarna till att skapa den perfekta basen.

 

I motsats till vad många tror har rätt sminkverktyg en avgörande betydelse för hur resultatet av din make-up faktiskt ser ut. Det finns 2 viktiga faktorer som gör en riktigt bra make-up pensel:

a) Kvalitet – att penseln håller, inte fäller hår och att limmet kring borsthuvudet inte lossar

b) Borstens hår – är avgörande för borstens förmåga att plocka upp färgpigment i skuggor. Det finns en mängd olika hår och kvalitetsgrader därefter, men genomgående faktum är att äkta hår skiljer sig avsevärt från syntetvarianter. 

 

Den perfekta basen – här är hemligheterna:

1. Foundation

En snygg bas är grundstenen för en bra make-up. En foundations uppgift är att jämna ut din hudton, medan de partier som du vill dölja täcks med concealer efteråt. Om din foundation har fel färg, formula eller inte synkar med din hudtyp faller helhetsintrycket av resten av din make, oavsett hur snygg din ögonsotning är. Precis som med måleri kan din bas liknas vid en ren kanvas; en blank tavla som du med make-up sedan formar utefter humör och personlighet.

Mitt självklara val för att skapa en felfri bas är F1 från LINDA MEHRENS Professional Make-up Tools. Den här foundationborsten är redan en storfavorit bland tidningar, bloggare, make-up artister och skönhetsjunkies. Med finaste hår från kashmirget kan den användas till både flytande foundation och mineralpuder. Det fiffiga knepet är att du applicerar din valda foundation med en polerande rörelse, vilket ger en jämn bas som kan byggas från skirt till ett mer täckande resultat. Thomas Lenneryd, prisbelönt make-up artist för Max Factor, älskar den lika mycket som de toppmodeller han använder den på!

F1   LIQUID AND MINERALFOUNDATION  495:-, www.lindamehrens.se

 
 

2. Concealer

Ett vanligt misstag många gör är att lägga concealer innan foundation, när man i själva verket borde göra tvärtom. Bäst resultat får du om du applicerar ett tunnt lager på de områden du vill dölja, t.ex. mörka partier under ögonen, röda områden kring näsvingarna, blemmor, pigmentfläckar och ärr.

Jag gillar CL1 från LINDA MEHRENS som kan användas till både fast och flytande concealer. De flesta concealerpenslar är gjorda av syntethår, men hemligheten med denna pensel är just dess hår som är av så kallad kolinskykvalitet. Dessa hår kommer från sobeln, ett mårddjur som ursprungligen kommer från Sibiren, och är det finaste och mest exklusiva hår som finns i penselsammanhang. Hårstråena, som är supermjuka och följsamma, suger inte upp concealern som syntethår gör, vilket gör att du inte slösar lika mycket produkt. Jag har upptäckt att CL1 dessutom är oslagbar att använda till både puder- och krämögonskugga – en toppenguide till detta utlovas framöver i make-up verktygens följetång, så håll utikik

CL1   CONCEALER AND CREAM  420:-, www.lindamehrens.se


3. Puder

En riktigt bra puderborste är en investering väl värd att göra. Tråkigt nog är majoriteten av de puderborstar som finns ute på marknaden oftast av rätt dålig kvalitet; syntethår som fäller, limmet lossar i borstfästet och de kan i överlag kännas ganska sträva och obehagliga mot huden. Gissa om jag blev glatt överraskad när jag hittade denna guldklimp!

F2 från LINDA MEHRENS är en obeskrivligt mjuk puderborste gjord av de finaste håren från kashmirget. Det är faktiskt det första mina tjejkompisar utbrister när de ibland lånar (läs: stjäl) den av mig, att den är så fantastiskt mjuk! F2 har perfekt storlek, är sådär härligt tät och fluffig och passar utmärkt till kompaktpuder, löspuder och solpuder. Och bäst av allt: den släpper inte irriterande småhår efter sig! En klar vinnare i både smink- och handväskan.

F2   POWDER  520:-, www.lindamehrens.se

 

Med mer än 11 års erfarenhet i modebranschen har make-up artisten Linda Mehrens, representerad av MIKAs, skapat en exklusiv kollektion proffspenslar som blivit enormt uppmärksammad. För att läsa mer om Linda och hennes fantastiska proffsverktyg, besök http://www.lindamehrens.se

 

 
Nathalie Hallman
nathalie.hallman@gazet.se
04 December 2009 11:21