Tisdag 30 November 2021
 
 
Nathalie Berzelius-
                        hår och make

Nathalie Berzelius har arbetat som hår och make up artist i 12 år. Jobbet har tagit henne runt jordklotet under åren och hon har sett fantastiska platser och träffat väldigt spännande människor. Hon är själv en spännande människa. Med humor och galenskap tar hon sig genom livet och lämnar avtryck i form av spända smilband. 
Nathalie är som en lillasyster för mig. Jag hade glädjen att få vara med henne dagligen under en ett-årsperiod. Hon assisterade mig på alla möjliga jobb. När hon gav sig ut i puderdjungeln på egna ben dröjde det inte länge förrän hon var fullbokad med spännande uppdrag.
Marie Serneholt är en av Nathalies absolut mest trogna kunder som hon under många år arbetat med mycket nära. 
Sponsrad av Esteé Lauder sedan ungefär 11 år. Hon älskar deras underbara produkter, både på make-up och hudvård. Är sedan ett år tillbaka även sponsrad av Redken vilket är en otrolig lyx, eftersom deras produkter täcker alla typer av hår. 
–Jag är så tacksam över att få ha dessa två supermärken som förser mig med produkter. Det ger bra förutsättningar för ett bra slutresultat.
Det är saker som händer i livet som Nathalie är mycket förtegen med. Men hon har lovat att delge oss hemligheten så fort det går att avslöja. Tills dess får vi ge oss till tåls och önska lycka till. 

Vad jag älskar med jobbet:
–Det som jag älskar med mitt jobb är att man får vara kreativ och skapa nya "looker" varje gång man jobbar. Jag älskar att göra människor vackra, men det är lika viktigt att modellen strålar inifrån. Därför är det även min uppgift att få personen att känna sig trygg, bekväm och fin. Då blir det också lättare för fotografen att göra sitt jobb. Man får träffa massor av olika människor som art directors, fotografer, modeller, artister och skådespelare.

Vad jag inte älskar med jobbet:
–Nackdelen har varit att jag under vissa perioder har rest som en jojo och saknat min man, vänner och familj. Ibland har jag rest varje vecka under flera månader och det har varit väldigt roligt men tröttsamt. Nu har jag tagit en paus från resandet. 

Första jobbet:
–Mitt första jobb var nog för Veckorevyn. Jag hade en minimal väska med smink och väldigt få hårverktyg, men det blev bra ändå. 

Favoritprodukt:
–Just nu så är min favoritprodukt en Body Performance Firming Body Creme från Esteé Lauder ( 200 ml. circa 495 kr.) som både stramar upp huden och ger en fantastisk lyster. Använde den på fina Marie Serneholt under hennes framträdande i Melodifestivalen.
Favorit produkt på hårsidan är en skyddande föngel från Redken, Blown Away 09, som ger lagom stadga, håret känns fylligare. Den är lätt att föna i och tar bort frizz.                             (150 ml. circa 260 kr.)

Klarar mig inte utan:
–Något som jag inte klarar mig utan är min lilla sax som jag klipper lösfransar med, min franstång från Shu Uemura och Laura Merciers Eyebrow pencil ( circa 200 kr.). Ögonbrynspennor som har perfekt naturlig ton. Babywipes är ett måste på plåtningar för att torka av händerna från hår och smink kladd.

I min necessär:
–Finns ett Guerlains Terracotta Moisturizing Powderbronze nr. 02 (circa 460 kr.), en vit kajal från Estée Lauder. Genomskinlig bryn gelé från MAC, täckstift från Giorgio Armani, och en Mascara Sumptuous från Estée Lauder.

Värsta sminkminnet:
Mitt värsta minne är nog från Marocco då jag hamnade i fängelse för att ha sminkat tre killar till utmanande tjejer i högklackat, med röda bröstvårtor, sotiga ögon och kortkorta kjolar. Det var för en svansk tidning. Jag gjorde bara som jag blev tillsagd av fotografen, men det struntade poliserna i som trodde vi gjorde någon form av naken plåtning. Så var absolut inte var fallet. Att vi inte hade något tillstånd gjorde det inte bättre. Dom tog våra pass, så vi satt fast där ett tag. Missade flyget och bokningar som väntade hemma. 

Vad känns rätt för dig just nu:
Trender som tilltalar mig nu är olika sorters slarviga knutar som vi kunde se på Louis Vuitton. Stora, skinande vågiga hår från Chloe. Jag tycker om sotade ögonen i metallic blå och lila med ljusa läppar från Versace. Jag tycker även om alla bäriga toner på läpparna från orange och rött till knallrosa i matt eller glossig finish. Det är vackert i kombination med naturliga ögon men även snyggt i mer 80-tals tappning med mycket ögon och läppar. 

Person som gjort starkt intryck på mig:
En person som har gjort ett stort intryck på mig var sir Anthony Hopkins. Jag fixade honom under två dagar i Stockholm när han var här för att promota en film. Han är en av mina favoritskådespelare. Det var fantastiskt att få spendera tid med honom på så nära håll.Kontakt:

Estée Lauder / 08-545 127 40 
Armani Cosmetics / 08-586 152 00
Laura Mercier www.cowparfymeri.se
MAC / 08-545 127 40
Redken / 08-586 152 00
Shu Uemura / shuuemura.com (idag finns bara deras hårvård i sverige)
 
 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
03 Februari 2010 08:35