Lördag 23 Oktober 2021
 
 

 carina nilsson - make-up artist

 
 
 
 
Favoritprodukter:
 
Mina favoritprodukter är Laura Mercier Primer ca. 320kr. & Tinted Illuminating Moisturizer ca. 445kr. Även hennes Eye Basics ca. 270kr. är underbar!! Christian Diors Skinflash Concealer ca. 330kr. Jane Iredale Mineral Foundation ca. 395kr. Max Factors Masterpiece Mascara ca. 160kr. Dior Kiss Läppglans, Depend nagellack, MAC ögonskuggor.
 
Bästa huskuren:  

Socker/honungsskrubb, kylda gurkskivor på svullna Ögon. Jag använder Nivea Visage Nourishing Night Care ca. 159kr. i ansiktet om huden känns torr på kvällen.
 
I min necessär:
 
Jane Iredale Compact Mineral Foundation i 2 nyanser eftersom det händer saker med hudtonen beroende på vilken tid på året det är. Jag jobbar även med djup i ansiktet och det jobbar jag fram med två toner på basen. Ett persikofärgat rouge. Max Factor Masterpiece Mascara, LdB Creme Rich ca. 44 kr. som jag använt hela mitt liv i ansiktet (red. tillägger att människan har babyhud). Nivea. Min pincett såklart.
 
Klarar mig inte utan:
 
Min palett som jag mixar foundations och concealers på. Jag använder den också till att ha läppstift och gloss på så att jag slipper ha allt på ovansidan av handen. 
 
Älskar med jobbet:
 
Det jag älskar med jobbet är bl.a. när jag får jobba med en vanlig kvinna som aldrig blivit sminkad förut där jag med mina små trick gör jag henne supersnygg. I spegeln kan jag se att hon ser på sig själv med nya ögon.

Älskar inte med jobbet:

Dom lite tuffare dagarna när man måste var på plats klockan 04.00 för första sminkningen. Men vid  den tiden är alla för det mesta väldigt sömndruckna och fnittriga så det brukar gå över ganska snabbt.

Kommer du ihåg ditt första jobb?

Min första riktiga sminkning kommer jag ihåg med fasa! Jag hade gått bredvid en sminkös några veckor och nu skulle jag få tillfälle att visa vad jag kunde, på HENNE! Det var så otroligt nervöst, jag kände hela tiden att jag tog fel färger och var darrig på handen. ALLT kändes så fel! Det är nog det jobbigaste man kan göra, att sminka en annan make-up artist.
 
Roligaste minnet: 

En musikvideo.
 
Värsta minnet: 

Svårt.. Så många plåtningar man stått ute i snö och bitande kyla, ihärdigt duggregn och 40-gradig värme. Oftast är det ju modellerna som har det värst på sådana locations. Ett minne som poppar upp är ett jobb vi gjorde för en kund i Visby. Hela dagen var supertrevlig och allt gick toppen. Tills vi satte oss i det lilla propellerplanet hem och turbulensen var så svår att vi satt och höll varandras händer av rädsla. Då var det snudd på att jag kysste marken när vi landade på Bromma. 
 
Trender som tilltalat mig i höst/vinter är:
 
LILA!! Jag fullkomligt älskar allt lila! Matta nagellacken är så underbara!
 
Vem har gjort mest intryck på dig:
 
Kevyn Aucoin tveklöst!!! Pat McGrath är otroligt kreativ. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mia Högfeldt
mia.hogfeldt@gazet.se
24 Januari 2011 20:34