Tisdag 30 November 2021
 
 

Knappt några underfransar..vad göra?

 

När jag var ung och dum tvättade jag bort sminket med endast vatten, vilket har resulterat i att jag knappt har några underfransar idag. En del är långa och en del är korta. De verkar vara på väg att växa ut men det tar väldigt lång tid.
 
Vad kan man göra för att de ska växa fortare? Hört att b-vitamin är bra så Berocca äter jag. Jag undviker mascara helt och hållet, det har jag gjort länge nu.

Eller växer fransarna fortare om man använder mascara då och då?

Finns det lösögonfransar till underfransarna?

Kan jag färga fransarna så de allra kortaste framträder mer?

 

Många frågor det blev men jag är så tacksam för svar. Har länge gått och funderat över det här. Vill ha fler fransar!
 

Olika längd på ögonfransarna!

 
 
Mina ögonfransar på vänstra ögat är kortare än dem på högra ögat, så det är jättesvårt att lägga snygg mascara på vänsterögat.
 
Finns det någon creme eller liknande som får fransar att växa, eller växer dem bara ut om hela fransen gått av med roten? Finns det något att göra förutom lösögonfransar?
 
 
Jättetacksam för svar!Svar:

 

Hej!

Det har kommit ut en hel del ”mirakelmedel” för att få längre och fler fransar på marknaden. Har läst om flera som har provat och även sett ett par resultat på nära håll. Och det verkar helt enkelt funka. Dock måste du ha tålamod då det kan ta upp till åtta veckor innan du ser resultat.

Mavala Double-lash, cirka 115 kronor, 10ml

Talika Lipocils, cirka 215 kronor, 10ml

Neulash , cirka 1595, 6ml

Revitalash, cirka 1495, 4,5ml

 

Dessa produkter används före sänggåendet på kvällen och appliceras antingen som en mascara eller som en eyeliner på inre fransraderna. De sägs stimulera tillväxten av fransarna samt göra dem tätare. Produkterna hittar du i varuhus, parfymerier eller på till exempel eleven.se.

 

Dina fransar växer inte fortare av mascara.

 

Visst finns det lösögonfransar även för underfransarna. Lösögonfransar finns i otroligt många utföranden. Märket Ardell har en hel del att välja på. Jag rekommenderar att du använder ett lim som heter Duolim och som bland annat säljs hos MAC och Smink och Perukmakaren i Stockholm. Hos den sistnämnda finns även många olika lösfransar. Sök även på varuhus och i parfymerier efter ”rätt” fransar.

Du kan även färga fransarna. På de flesta varuhus hittar du fransfärg för hemmabruk, men jag skulle rekommendera att du gör det på salong. Lösögonfransar och färgning är något som du kanske kan ta till medan du väntar på att ”mirakelmedlen” ska verka.

 

Var försiktig och noggrann vid sminkborttagning i framtiden. Jag önskar er båda ett stort lycka till!

 
Kristina Pettersson
kristina.pettersson@gazet.se
19 Mars 2010 00:04
 

 
Källa: dn.se