Fredag 22 Oktober 2021
 
 

 

Tanja Testar: Mádara Cosmetics
 
Mádara Cosmetics är ett ekocertifierade märke som är ganska nytt på svenska marknaden har vi nu testat i en månads tid. Under luppen hittar vi Mádara Ecoface, en hudvårdsserie för torr och känslig hy.

I testet har ingått

  • Mádara Ecoface - Deep purifying Foam
  • Mádara Ecoface - Deep Moisture Cream
  • Mádara Ecohands - Deep Moisture Hand Cream

Enligt pressmaterial utlovar Mádara Purifying Foam: 

en mild skumrengöring som tar bort smink och smuts utan att torka ut. Basen baltisk Johannesört och Ringblomma, två örter välkända som naturens mirakelmedicin med lugnande och rengörande effekt. Samtidigt som den återställer hudens PH-värde.

Resultat: Jag växte upp med en hälsokost dryck som heter Molkosan. En koncentrerad, näringsrik och mjölksyrad vassledryck som balanserar ämnesomsättningen. Molkosan hade vi till allt. Att rengöra sår, när vi hade ont i halsen, på kliande myggbett - allt Molkosanade min mamma. En riktig mirakelmedicin. När jag testade Mádara Deep Purifying Foam för första gånen, möttes jag av Molkosandoft. Nu innehåller inte rengöringen Molkosan, det är alkoholdoften som först är något markant. Men när den lagt sig sköljs man av en fräsch grön doft. Och likt Molkosanen, blev hudens balans fantastisk under de här två veckorna samtidigt som rengöringen också hade samma lugnande verkan. En verkligt underbar rengörinsskum är detta, som inte bara känns lyxig mot hyn utan faktiskt också är det. Pris cirka 150 kr. och finns bland annat på Eleven.se.

Betyg: 5/5 - detta är den bästa rengöringsskummet jag någonsin använt!

Enligt pressmaterial utlovar Mádara Deep Moisture Cream: en mild återfuktande ansiktskräm baserad på baltiska alger, som hjälper huden att ta upp alla vitaminer och mineraler som finns i krämen. Förutom alger finns även jojobaolja och kakao i krämen.

Resultat: Till skillnad från rengöringsskummet doftar ansiktskrämen som en ljuvlig vårkväll. Gudomlig doft att "grönt" och man känner sig som en liten fräsch klorofyll efter den krämats på. Ett litet minus dock för att krämen lägger sig som en vit hinna på hyn och det dröjer nästan fem minuter innan den absorberats helt. Pumpflaskan är dock oerhört smidig att använda. Pris cirka 250 kr. för 200 ml.

Betyg 4/5:

Enligt pressmaterial utlovar Mádara Ecohands Deep Moisture Cream: Djupt vårdande, återfuktande och uppmjukande kräm på torra händer och sköra naglar. Absorberas snabbt och lämnar händerna silkeslena, berikad med persilja, lindblomma, kvitten och tranbär. Pris 75 kr.  (75ml).

Resultat: En fantastiskt rik handkräm som doftar marsinpan. Ett minus dock för jag tycker  inte att den absorberas snabbt utan precis som ansiktskrämen så tar den tid på sig att börja verka. Men när den väl gjort det, då får man silkeslena händer och mjuka nagelband. Fungerar även utmärkt att massera fötter med!

Betyg 4/5

 
Tanja Andersson
tanja.andersson@gazet.se
29 December 2010 14:44