Lördag 23 Oktober 2021
 
 
Ekomatta andas hälsosamma joner


Joniserad luft är hälsosamt för cellernas förnyelse och ämnesomsättningen. Nu introduceras en helt ny typ av ekologisk yogamatta, där kroppens friktion skapar negativa joner i luften. Något som ska ge oss välbefinnande. Om det fungerar?

Enligt pressmeddelande består nya Eco-Ion mattan  nämligen till största del av jutefiber, som vid rörlese mot mattan, utsöndrar höga koncentrationer av elektrikt laddade partiklar det vill säga negativa joner.
Att joniserad luft är nyttig för cellernas förnyelse och ämnesomsättning, är ett välkänt fenomen.
Luften efter ett sommarregn ger njutning och glädjerus – tack vare att den är laddad med negativa joner. Förutom välmående hjälper jonerna också att neutralisera skadliga ämnen från luften och de har visat sig minska sympton relaterade till astma, depression och ångest samtidigt som de ökar kroppens förmåga att absorbera syre.

Test: Jag har nu yogat i två veckors tid på Eco-Ion mattan och måste erkänna att förutom att yogan i sig är frigörande aktivitet, så känns faktiskt även luften annorlunda jämfört med en vanlig yogamatta. Det är som att luften känns lite fuktigare än vanligt.  Ja, jag vet att det låter som science-fiction att luften skulle vara laddad med negativa joner som skapas av kroppens friktion mot yogamattan.  Men bevisligen är det inte det!

Betyg: 5/5 möjliga för smidig och skön matta som märkbart uppfyller det den lovar!

Fakta: Eco-Ion mattan är certifierad ekovänlig av Oekotex – världsledande inom ekocertifiering av textilier och material. Och innehåller även en blandning av eteriska oljor med antiseptiska egenskaper. Mattan finns via My Spirit på spa-anläggningar, yogastudios och klädbutiker med ekoprofil.
Mer om Eco-ion och negativa joner
http://www.myspirit.se/eco-ion.aspx
Forskning om negativa joner

http://www.myspirit.se/images/other/science-eco-ion.pdf

 
 
 
Tanja Andersson
tanja.andersson@gazet.se
21 Oktober 2010 08:32